čtvrtek 15. srpna 2013

Sixty Five Hours - N.R. Walker

Moje hodnocení: 3.5/5

Tak trochu "harlequinka" o tom, kterak si krásnej a úspěšnej našel krásnýho úspěšnýho a ještě k tomu bohatýho. Nepravděpodobný, ale i tak zábavný a sexy.

Jak jsem mohla odolat těm ponožkám na obálce? Přidejte si k tomu, že to má opravdu nádherný hodnocení na GR a je to naprosto zdarma, a vznikne vám kombo, který jsem jednoduše nemohla jen tak ignorovat. A rozhodně nebylo na škodu, že si hlavní představitelé šli po krku. Grrr!

Můj první impuls po dočtení byl, že tohle rozhodně není kniha, o kterou bych se chtěla podělit. I když jsem se při čtení bavila, nemůžu popřít fakt, že je tohle v podstatě braková literatura - příjemný počtení, ale v jádru prázdný a ještě k tomu poměrně krátký. Ale pak jsem se zasekla, protože jsem si vzpomněla, jak nám učitelé na střední neustále cpali do hlavy, že fantasy, scifi nebo jakýkoliv slaďárny jsou brak (všechno, co jsem v tý době četla). A jak mi to tehdy hrozně vadilo, protože podle mě je kvalita knihy hrozně subjektivní pojem. Takže žádný předsudky a tady je Sixty Five Hours.

Příběh je prostej - dva úspěšní a krásní jedinci, co se nemají moc v lásce, jsou okolnostma donucení, aby spolupracovali na reklamní kampani, která by byla zlomová pro jejich kariéru. Mají jen šedesát pět hodin na to, aby nechali svoje neshody stranou, a přišli s něčím výjimečným.

Schválně jsem vynechala to nejhezčí z popisu na GR, protože prostě není pravdivej - že mají šedesát pět hodin na to, aby se spolu naučili vycházet. Šedesát pět hodin na to, aby se nezabili. Šedesát pět hodin na to, aby se zamilovali. Není to prostě pravda. Lucas s Cameronem sice nejsou zrovna kamarádi a nemají se moc v lásce, ale o nějaký nevraživosti nemůže bejt řeč. Mimoto Cameron si začne Lucasovi vylívat svoje srdce hned během prvních pár hodin a hned jsou z nich skoro kamarádi. Je to tak trochu zklamání, protože miluju příběhy nepřátelé/milenci, ale dá se s tím žít.
I sat in my office trying not to watch him.
But I did.
His office was across from mine. The glass walls provided a daily distraction, because for the fucking life of me, I did not want to watch him.
But I did.
I didn't like him. In fact, he pissed me off. He was a gorgeous, fucking arrogant, selfrighteous sonnova bitch. The boss' son. Wealthy, smart, impeccably dressed.
And straight.
Hrozně na knihách oceňuju vtip a tady je ho spousta. Úchylka na ponožky? Reklama na kondomy a sexuální pomůcky? Návštěva gay klubu kvůli výzkumu? Proč by ne? Vážně to bylo vtipný. Lucase si prostě nešlo nezamilovat. Je geniální a přitom tak trochu trouba. Jako vypravěč byl skvělá volba. Většina situací byla díky němu ještě zábavnější. A i ty reklamy byly zajímavý (už jen kvůli reklamě na ponožky to stálo za to si přečíst). Jo a bylo to sexy, i když se to pak zvrhlo v porno. S pár nesrovnalostma, ale sexy. A hrozně se mi líbily vtipný názvy kapitol.

Ale! Jde poznat, že je to zdarma a neprošlo to editací. Docela mi lezly na nervy často se opakující slovní obraty (eyes popped - uhh), pár interakcí bylo nepravděpodobných a celkově jsem se nemohla zbavit dojmu, že čtu harlequinku. Obzvlášť ta nepravděpodobnost mi vadila. Nemluvím o situacích, to bych nemohla číst fantasy, ale o některých reakcích. Nepřišly mi konzistentní s jejich povahou.

Celkově se jednalo o příjemný oddechový čtení, ke kterýmu se v budoucnu už sice nevrátím, ale ponožkový nebe se mnou už navždycky zůstane ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat